Μνημεία - Αξιοθέατα

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός (124-132 μ.Χ.) είναι ο μεγαλύτερος ναός στην Ελλάδα. Άρχισε να κτίζεται από τον Πεισίστρατο και έκανε περίπου 650 χρόνια να ολοκληρωθεί. Από τους 104 συνολικά κορινθιακούς κίονες ύψους 17 μέτρων, σήμερα σώζονται μόνο δεκαπέντε, οι οποίοι, όμως, αποδεικνύουν τις διαστάσεις του ναού.

Η Πύλη του Αδριανού (131 μ.Χ.).


Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αδριανός υπήρξε ευεργέτης της πόλης της Αθήνας. Η Πύλη του Αδριανού είναι η θριαμβική αψίδα που έχτισαν από πεντελικό μάρμαρο οι Αθηναίοι το 131 μ.Χ. σε έναν αρχαίο δρόμο που οδηγούσε από την παλαιά πόλη στην νέα προέκτασή της, για να τιμήσουν τον Αδριανό.

Εθνικός Κήπος


Αν αποζητάτε μια όαση δροσιάς κάντε μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος είναι ανοικτός στο κοινό όλη μέρα. Κοντά στο κτίριο της Βουλής το όμορφο αυτό και πρόσφατα αναμορφωμένο πάρκο, υπήρξε κάποτε ο κήπος του Βασιλικού Παλατιού. Τώρα, πλέον,  ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Εδώ θα βρείτε ένα δροσερό και σκιερό καταφύγιο, άφθονη βλάστηση, λουλούδια, καθώς και πολλά είδη πουλιών. Λιμνούλες με  πάπιες, μία παιδική χαρά, ένας μικρός ζωολογικός κήπος και καφενείο, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον φραπέ σας, ή ένα ούζο με μεζεδάκια,  μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον, συμπληρώνουν την εικόνα μιας ιδανικής απόδρασης, στο κέντρο της Αθήνας. Πίσω από τον Εθνικό Κήπο βρίσκεται η πρώην Βασιλική Κατοικία και η Προεδρική Κατοικία.

Ζάππειο


Προέκταση ουσιαστικά του Εθνικού Κήπου ,το Ζάππειο είναι μια κατάφυτη περιοχή με πλειάδα μονοπατιών και στο επίκεντρό του δεσπόζει το Ζάππειο Μέγαρο,  κτισμένο μεταξύ 1874 και 1878, με σκοπό να αποτελέσει αίθουσα εκθέσεων. Στους χώρους του, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται διεθνείς εκθέσεις, επιδείξεις μόδας, εμπορικά συνέδρια, διεθνείς συσκέψεις, συναντήσεις κορυφής. Ο κήπος του Ζαππείου, μαζί με τον γειτονικό Εθνικό κήπο, αποτελεί την κύρια πράσινη ζώνη του κέντρου της Αθήνας και αγαπημένο σημείο περιπάτου για Αθηναίους και μη.

Παναθηναϊκό Στάδιο


Το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) κτίστηκε το 330-329 π.Χ. Εκεί διεξάγονταν τα "Παναθήναια". Ανακαινίστηκε το 140-144 μ.Χ. από τον Ηρώδη. Η πρώτη ανασκαφή του σταδίου έγινε το 1870. Στα τέλη του 19ου αιώνα έγινε αναμόρφωση του σταδίου με αφορμή τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν εκεί το 1896, θυμίζοντας στον κόσμο το Ολυμπιακό πνεύμα και ξαναζωντανεύοντας τον πιο σπουδαίο αθλητικό θεσμό της ιστορίας.

Η Πλατεία Συντάγματος, αποτελεί το κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πλατεία είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική ιστορία. Ως το Σεπτέμβριο του  1843 ονομαζόταν Πλατεία Ανακτόρων. Η πλατεία πήρε το σημερινό όνομά της από το Σύνταγμα, που αναγκάστηκε να εκδώσει ο βασιλιάς Όθωνας μετά από τη μαζική λαϊκή και στρατιωτική εξέγερση στην Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843. Το αξιοθέατο της πλατείας είναι η Αλλαγή Φρουράς μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο χώρο μπροστά από τη Βουλή.
Σας ενδιαφέρει ; Ξενοδοχείο στην Αθήνα με θέα την Ακρόπολη!
HERA HOTEL Αθήνα
Φαλήρου 9, 11742, Ακρόπολη, Αθήνα, Ελλάδα
Τ: +30-210-9236682, +30-210-9235618
F : +30-210-9238269, E-mail:info@herahotel.gr
Business number: MHTE 0206Κ014Α001400
© 2020 Hera Hotel. All rights reserved. | Privacy Policy
Site by Overron